Quinta do Ortigão ligt in Anadia, op een bevoorrechte locatie, tussen het Buçaco-gebergte en het Caramulo-gebergte. De Quinta wordt gecomposteerd voor 15 hectare, geplant op 310 meter hoogte in uitsluitend klei-kalksteen, omgeven door dennen- en olijfgaarden. De Atlantische Oceaan ligt op amper 20 km afstand. Deze nabijheid van de oceaan heeft grote invloed op de wijnen die op het terrein worden geproduceerd. Milde en koude winters en de temperaturen worden getemperd door zeewinden die de natuurlijke zuurgraad van de druiven garanderen. Hierdoor wordt de productie van internationaal erkende wijnen gekenmerkt voor hun frisheid.
Op de boerderij bevindt zich ook een kleine wijngaard van 2,5 hectare, aangeplant in 1972. Op deze wijngaard staat de druivensoort Baga, die bedoeld is voor de productie van twee beste binnenlandse wijnen. Met een grote verscheidenheid aan witte en rode variëteiten worden deze wijnstokken omgeven door olijfbomen en pijnbomen. Deze bomen dienen als schuilplaats voor dieren die deel uitmaken van het ecosysteem van het landgoed en bijdragen aan de biodiversiteit. Bij Quinta do Ortigão werkt men met diep respect voor het natuurlijke erfgoed en voert men alleen de noodzakelijke ingrepen in de wijngaard uit. Al het werk is hier handmatig; van snoeien tot de oogst in een zeer nauwe relatie met het jaargetijde, het klimaat en wat de wijnstok ons vertelt.
september 21, 2023