Domaines ABK6 is eigendom van de familie Abécassis. ABK6 Cognac werd gelanceerd door Francis Abécassis in 2006 om daarmee een jonger publiek aan te spreken. De naam klinkt precies als “Abécassis”. Het werd gebruikt door zijn dochters als een afkorting in tekstberichten. Acht jaar later staat Elodie aan het hoofd van het bedrijf samen met haar vader. De karakteristieke fruitigheid van ABK6’s cognacs is afkomstig van de kalkrijke bodem en het klimaat op de heuveltoppen van de wijngaarden.
Een ander verschil is dat de eaux-de-vie’s van ABK6 langer zijn gerijpt dan andere reguliere merken. “De rode draad is een zeer soepele kwaliteit, ronde cognac zonder zuurgraad”, zegt Christian Guerin, Keldermeester bij ABK6. “We willen altijd de fruitigheid in de basis van de andere kenmerken behouden. Om uiteindelijk een soepele en makkelijk drinkbare cognac te kunnen presenteren”.
Domaine de Chez Maillard ligt in het hart van haar 90 hectares aan wijngaarden. Het ligt op een exceptioneel kalkrijke heuveltop, de basis van de productie van de beroemde ABK6 Cognacs. Ook uniek aan dit Cognachuis is dat gehele proces van cognac maken in eigen hand wordt gehouden. Dus het verbouwen van de druiven, het maken van de wijn, het distilleren, rijpen en blenden van de eau-de-vie en uiteindelijk het bottelen en verkopen. Het is allemaal in eigen beheer. Dit noemen we een Single Estate Cognac.
Het fermentatie proces vind plaats in thermo-gecontroleerde kelders, een van de meest belangrijke stappen van de productie. Het doel is om zo de beste wijn te creëren om uiteindelijk een topdistillaat van te verkrijgen. De Eau de Vie wordt gerijpt in bovengrondse wijnkelders waaronder de mooiste en oudste Cognacs in de kelder. Vlak voor het bottelen worden de Cognacs licht gefilterd en worden de flessen gespoeld met Cognac; dit is de laatste stap in de productie van deze Single Estate Cognac.
januari 31, 2023